مهم ترین تفاوت درایور ایزوله و غیرایزوله


مهم ترین تفاوت درایور ایزوله و غیرایزوله
تمام لوازم برقی و وسایل الکترونیکی که ما در منزل از آنها استفاده میکنیم نیاز به مولدی برای تبدیل جریان مستقیم به جریان متناوب دارند. تبدیل کننده دارای ساختار داخلی متفاوتی هستند. یکسری تبدیل کننده جریان ثابت هستند و گونه دیگر تبدیل کننده جریان ثابت هستند. تبدیل کننده ها به چند دسته دسته بندی میشوند که از میان آنها میتوان به منابع تغذیه، درایورهای سوئیچینگ، درایورهای بردی و… اشاره کرد.
درایورهای بردی در دو نوع باروکش و بدون روکش هستند. درایورهای LED بدون روکش حفاظت محیطی IP ندارند بنابراین رطوبت در آنها بیشتر نفوذ میکند ولی درایورهای با روکش ، IP بالاتری دارند. یکی از پر اهمیت ترین چیزهایی که باعث خرابی وسایل برقی یا روشنایی در منزل ما می شود دما است. هر چه میزان دمای وسایل روشنایی بالاتر باشد میزان بیشتری برق مصرف خواهد کرد و در نتیجه توان دستگاه را کاهش میدهد و باعث صدمات زیادی به دستگاه می شود. حداکثر دمایی که درایورهای LED میتوانند تحمل کنند ۷۰ درجه سلسیوس است. انتخاب درایور مناسب برای وسایل روشنایی اهمیت دارد چرا که با استفاده از این درایورها میتوان جریان و دما را ثابت نگه داشت. کار اصلی در درایورهای LED این است که جریان را ثابت نگه دارند.
اگر بر روی درایورهای LED دقت کنید دو واژه TC Point و Operation Temperature نوشته شده است. TC Point نشان دهنده حداکثر دمای داخلی است که LED میتواند تحمل کند. قاعدتاً هر چه دمای LED از TC Point کمتر باشد عمر قطعه بیشتر خواهد بود. و واژه Operation Temperature نشان دهنده دمایی است که درایور LED میتواند در آن محدوده کار کند. این دما معمولاً بین ۲۰- تا ۵۰+ است.
امروزه میتوان به آسانی کاربرد LED را در لوازم روشنایی ببینیم ، LED ها به دلیل ساختار ساده و طول عمر خوب و مصرف کمی که دارند مورد استقبال تولید کنندگان وسایل روشنایی و خریداران قرار گرفته است. لامپهای LED نسبت به لامپهای رشتهای و لامپهای CFL مصرف خیلی پایینتر و دمای پایینی را نیز تولید میکنند. درایورهای Led همان منابع تغذیه آنها محسوب میشود. درایور Led برق مورد نیاز LED را فراهم میکند.
وظیفه اصلی درایورها تبدیل جریانهایی با ولتاژ بالا به جریانهایی با ولتاز پایین میباشد. ولتاژی که درایورهای LED براساس آن کار میکنند بین ۱۲ ولت الی ۲۴ ولت میباشد. درایورهای LED همچنین از وسیله در برابر نوسانات الکتریکی محافظت میکنند و از خرابی وسیله بر اثر نوسانات را میگیرند. بیشتر درایورهای ساخت کشورمان با جریان برق ۲۲۰ ولت منطبق است و در بازه ۴۰- الی ۴۰+ هستند. درایورهای LED هم میتوانند درون دستگاه و هم در بیرون دستگاه قرار بگیرند. در لامپهای LED که جایگزین لامپهای تنگستنی هستند درایورها در درون وسیله قرار میگیرد اما در مواردی که در صورت خرابی درایور نیاز به تعویض آن باشد این قطعه در بیرون دستگاه قرار میگیرد. این از مهم ترین تفاوت های درایور ایزوله و غیرایزوله بود.
تقسیم بندی درایورهای LED
درایور LED به سه دسته درایورهای با جریان ثابت، درایورهای با ولتاژ ثابت، و درایورهای با جریان متناوب دسته بندی میشوند. درایورهای جریان ثابت، جریان ثابت و ولتاژ در بازه مشخصی در حال تغییر است. در درایورهای با ولتاژ ثابت، ولتاژ ثابت است و برای محصول حداکثر جریان عبوری در نظر گرفته میشود. درایورهای جریان متناوب برای وسایلی نظیر لامپها استفاده میشود که جریان ثابت را به جریان متناوب تبدیل میکند. از جمله مواردی که در کیفیت درایور LED تأثیرگذار هستند جنس خازن الکترولیتی است برای ساخت درایور به کار رفته است و مورد دوم پاور فکتور(PF). هر چه جنس این خازن بهتر باشد کیفیت و در نتیجه طول عمر دستگاه بیشتر خواهد بود و هرچه میزان پاور فکتور بیشتر باشد آن دستگاه توان بالاتری خواهد داشت.
انواع درایور ایزوله و غیرایزوله
درایورهای ایزوله
در این نوع درایورها، ترمینال های ورودی و خروجی با ترانس سوئیچ از یکدیگر جدا شده اند و خطر برق گرفتگی وجود ندارد. در درایورهای ایزوله ولتاژ خروجی کمتر از ۱۲۰ ولت است و اساساً این نوع درایورها به دلیل ساختاری که دارند نسبت به درایورهای غیرایزوله گرانتر هستند.
درایورهای غیرایزوله
ورودی و خروجی درایور به یکدیگر متصل هستند و این بدان معنی است که LED در برابر نوسانات برق بدون محافظ میباشد و در این نوع درایورها خطر برق گرفتگی وجود دارد.